11 Nisan 2013 Perşembe

ORHAN KEMAL MUZESİ

ORHAN KEMAL MUZESİ





6 Nian cumartesi gündüz yapacaklarımız içerisine Orhan KEMAL Müzesi'ni de ekledim.Sevdiğim bir yer olan Beyoğlu ve Cihangir bölgesinde bu müzenin olduğunu ''SYHN''ın bloğunda ki bir yazısından( http://seyhandan.blogspot.com/2013/03/cihangir-sokaklarnda.html)öğrenmiştim.Gerçi yazıda sadece ismi geçiyor ve daha sonra yazacağını belirtiyordu ama sanırım ondan önce davranıyorum.SYHN hâlâ yazmadın ama.


Hiç kimseye sormaksızın rahatlıkla bulabileceğiniz yerde.Gerçi sorsanızda yanıt bulamıyabilirsiniz.Sokağı biliyorlarda,o sokakta Orhan KEMAL Müzesi olduğunu bilmiyorlar.''Gözünü seveyim,o sokakta bir müze olduğunu da bilin,benim gibi soran çıkabilir belli mi olur'' dedim.Merak edip de şu müzeyi bir de ben göreyim demişler midir?


Haftasonu ablam misafirimdi.Dolu dolu bir proğramımız vardı ama misafir kim olursa olsun proğramın içerisine muhakkak müze,sergi gezmeleri de ekliyorum.Hep misafirin isteği olacak diye bir kural yok ya!Ben ona-o bana uyacak ve herkes memnun bir şekilde eve dönecek,değil mi ama?





Orhan KEMAL Müzesi'ni gezerken hakkında yeni şeyler öğreniyor,günlük hayatta kullandığı bir çok eşyayı yakından görme şansına sahip oluyorsunuz.





Gereksiz şeyler yüzünden hapis yatması,yaşadıkları size tanıdık gelecek.Her devirde aynı şeylerin benzeri,kişi isimleri değişerek hep yaşanmıştır.Bu duruma uygun olan bir lafı şu an ismini hatırlayamadığım biri ''Tarihten ders alınmış olsaydı tarih tekerrür etmezdi'' şeklinde söylemiş.Aynı şeyleri üç aşağı beş yukarı benzer şekillerde yaşıyoruz.





Mektuplarını,duvarda ki yazıları okuyun,içinizin cızz ettiğini hissedeceksiniz.Müzeden bir kaç fotoğraf paylaşıyorum,gerisini de ziyaret edip siz görün.





Buraya kadar gelmişken biraz ilerisinde ki ''Masumiyet Müzesi'' ne de uğrayabilirsiniz.

Not1:

ADRES:Akarsu caddesi No:30 Cihangir 34433 İstanbul/Türkiye
(Taksimden sıraselviler caddesiine girin.Alman Hastanesini geçip İlkyardım Hastanesinin karşısında ki yola değil biraz ilerisinde ki yola girin.Biraz ilerleyince sol kol üzerinde müzeyi göreceksiniz.)

TELEFON:0212 292 92 45-0212 252 88 38

WEB ADRESİ:www.orhankemal.org

EPOSTA:info@orhankemal.org

Müzeye giriş ücretsizdir.


NOT2:

Yukarıda ki fotoğrafların tamamı bana aittir.

6 yorum:

öykü dedi ki...

Bır kıtabı okuyup ta

ıcındekı herseyı
en ufak objesıne kadar
bı muzede gorebılmek



kıtabın uc boyuta tasınması

kesınlıkle enteresan

Mahmutun güncesi dedi ki...

Küçük bir müze ama gidilmeli diyorum.Gezerken yaşattığı duygu çok farklı.

cemile dedi ki...

İnsallah gitmek nasip olur. Adres için teşekkürler.Resim çok güzel ellerine sağlık ama nasıl olduda böyle kocaman olmdu ? kopya verirmisin ? :)

Mahmutun güncesi dedi ki...

O taraflara yolunuz düşerse rahatça bulabileceğiniz bir yer.O havayı solumak farklı.

Syhn dedi ki...

kesinlikle haklısın hakkını yememek adına cihangir postuna sıkıştırmadım ama hemen ardından yayınlamak niyetindeydim. daha fotograflarını duzenlemedim..

gitmene vesile oldugum için ssevindim.
masumiyet müzesi için geç kalmıştık biz, gittinse ondan da bahsetsene?

Mahmutun güncesi dedi ki...

Masumiyet müzesinden de daha önceki yazılarımdan birinde bahsetmiştim.O müzeyide seveceksiniz.Orhan Kemal Müzesi tarzında bir yer,4-5 katlı.