28 Mart 2013 Perşembe

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ

27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ ÜZERİNE BİR KAÇ SÖZ


Binbir güçlükle tiyatronun devam etmesini sağlayanlara...





Tiyatronun hayatımızın her döneminde olması gerektiğine inananlardanım.O nedenle ailelere büyük görevler düşüyor.Çocuklarının ellerinden tutup götürmeli.Ailecek yapılabilecek güzel bir etkinliktir.Bireyler hem kendilerini hem de iletişimde olduğu diğer fertleri daha iyi tanıma olanağı kazanmaktadırlar.


Tiyatro,yaşamın bir parçasıdır.Bir yaşam tarzıdır.Sorunlar üzerinde düşünmeyi,sorgulamayı,yargılamayı öğretir.Bu nedenledir ki siyasetçiler pek sevmezler.Çünkü karşılarında düşünen insan istememektedirler.Her dediklerine yanlış-doğru evet diyen insan topluluğu onlar için daha makbuldür.Sanat,kendi düşündükleri gibi olmalı.Halbuki sanatı bir kalıbın içine sığdıramayız.Özgürdür.Kendi sınırlarını bile zorlar.Dolayısıyla sanatın içinde ki bireyin sınırlarını zorlamasına yardımcı olur.Onu özgür kılar.


Tiyatro,insanları düşündürür,aynı zamanda eğitir.Bütün bunları yaparken de eğlendirir.İnsanlar,tiyatroyu yaşantılarının bir parçası yapmalıdır.Hayatımızda her zaman olmalıdır.Tiyatroyu kendimizden,kendimizi de tiyatrodan mahrum etmeyelim.Önümüze yeni yeni dünyalar açıyor.Farklı bakış açıları sunuyor.Tek tip ya da kaba tabiri ile ''at gözlüğü'' ile bakmamızı engelliyor.


Hayat,yaşadığımız kadardır.Yaşam ise yaşadığımız anlardan ibarettir.O yaşadığımız anlar içerisinde tiyatroya yer verelim.Tiyatro,sevgidir,mutluluktur,güzelliktir,özgürlüktür,...

2 yorum:

Syhn dedi ki...

senin övgülerinin yanında sönük kalacak belki ama çok sevdiğimi söylemek istiyorum ben de. çok samimi ve o insanların kabiliyeti büyüleyici!

Mahmutun güncesi dedi ki...

Çok içten ifade ettiniz.