21 Nisan 2013 Pazar

BALKONUMDA İKİ GÜVERCİN 1

BALKONUMDA İKİ GÜVERCİN 1




İlk önceleri önemsemedim,sesimi çıkarmadım.Daha sonraları ise ne yaptıysam olmadı,gitmediler.Balkonumun her tarafına sıçtılar.Apartmanın dış cephesi boyandı,balkonlarda dahil ama bir gün dahi temiz kalmadı.Her tarafını batırdılar.


Birbirlerine kur yapmalar derken bir de baktım köşeye çalı-çırpı toplamışlar.Dağıtamadım...Kıyamadım...Ertesi gün baktığımda bir tane yumurta vardı yuvalarında.Ehhh gittim yem aldım.Her gün bir avuç yem koyuyorum,tabii bir kap da sularını yeniliyorum.





Bir gün sonra baktığımda yumurtaları iki tane yapmışlardı.Şimdi ikisi ortaklaşa yumurtaların üzerine yatıyor.18-19 gün sonra yavrular çıkar dediler,bekliyorum.5 gün oldu.Sıcaklar başlamadan yavrularını büyütüp giderler diye düşünüyorum.Balkonum ne hale geldi Allahaşkına.

6 yorum:

öykü dedi ki...

hıc kıyamam:)


o kusların babası oldun ıste ne guzel:)

Mahmutun güncesi dedi ki...

Hahahaha

Depresif Ayu dedi ki...

canım yaaa, çok güzeller. bizim de arka balkona sürekli kumrular yuva yaparlar. Şimdiye kadar düzinelerce kumruya yuva oldu balkonumuz.

bunlar benimsedikleri yere sürekli geliyorlar. etrafın pislenmesini istemiyorsan bu yuva ile işleri bittikten sonra oraya büyükçe bir koli koyup yuvayı içine yerleştir. en azından pislikleri falan kutunun içinde kalır.

kolay gelsin :)

Mahmutun güncesi dedi ki...

Evet güzelde,bir daha gelmesinler.Halbuki pisliklerini dışarıya edip gelseler, başım üstüne.Ya bir de çıkartmasıda zor oluyor.Ufaklıkları bir görelim bakalım.Merakla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Bu güvercinler acayip güvercin yahu ..)




Mahmutun güncesi dedi ki...

Yok yok bunlar yabani güvercin.O sizin anlattıklarınızdan değil.
Adaız,yazınızda vurgulama mı var yoksa ciddi ciddi yazılmış bir yazı mı?