12 Nisan 2013 Cuma

EMEL SAYIN KONSERİNDEN

EMEL SAYIN KONSERİNDEN





6 Nisan cumartesi daha önce yaşadığım sitresi yaşamak ve yaşatmak istemediğimden erken saatlerde konser için Bostancının yolundaydık(malum trafik yüzünden).Erken gittiğimiz için konser öncesi Mado'nun keyfini çıkartalım istedik.Tabii pazar günü ''Emek Sinemasının yıkılmasını protesto'' eden gruba yapılanlar yaşanmamıştı.Mado'nun protestoculara tavrını duymamıştık.Bundan sonra bu sevdiğim markayı ben de protesto ediyorum.Hayatımda D&R gibi Mado'ya da artık yer yok.





Bostancı Gösteri Merkezinde yerimize kurulduk.Evet perde açılmadan müzik başladı.''Ah bu gönül şarkıları'' şarkısını söyleyen Emel Sayın'ı görebilmek için bir süre perdenin açılmasını bekledik.Açıldığında ise bir alkış bir alkış.Alkışların sesi şarkıyı bastırdı diyebilirim.Magazinciler fotoğraf çekmek için önümüzdeler.Haspinallah...Hâlâ önümüzdeler.Dayanamadım,hafiften dokunarak ''çekilir misiniz?'' dedim.''Tamam'' dedi ama hâlâ aynı yerde.Bu sefer biraz sert dokunup sinirli bir şekilde ''çekil sizi seyretmeye gelmedik buraya'' dedim.Başka tarafa gitti.Bileti önden alırsın bir dert ortalardan alırsın bir başka dert.Allah Allah...








Sevdiğim şarkıları arka arkaya ne güzel okudu.İlk konuk olarak dünyanın da tanıdığı bir sanatçıyı çağırdı;Serkan Çağrı.Klarneti adeta konuşturdu.Birara seyirciler arasında bulunan Nükhet Duru'yu çağırıp birlikte oynadılar.Konserin 2. bölümünde şarkı söylemek için de davet edildi.Bir zamanlar bomba gibi patlayan şarkısı ''Sevda'' yı aynı güzellikte söyledi.Genç kızları çatlatacak şekilde fıkır fıkır,şıkır şıkırdı.





2. bölümün konuklarından bir diğeri ise Gökhan Tepe'ydi.Emel Sayın,yakışıklı prens diye çağırdı.Ortalık inledi.Ablam da bayılırmış.Bu konser vasıtasıyla öğrenmiş oldum.''Tanrı istemezse'' isimli şarkıyı söyledi.





Güzel bir Türk Sanat Müziği Konseriydi.Çoğunlukta sevdiğim şarkılardı.Orkestrayı yöneten Selçuk Tekay'ın bestelerinden de seslendirdi.





Bir başka Türk Sanat Müziği konserine gelmek üzere Bostancı Gösteri Merkezinden ayrılıp eğlenceye devam etmek üzere Beyoğlu'na doğru yola çıktık...


NOT:Fotoğraflar bana aittir.Pek güzel çekememişim ama idare edin işte.














6 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Am Mahmutçum kıskanmadım desem yalan olur. Emel Sayın çok beğendiğim bir sanatçıdır da :)

Mahmutun güncesi dedi ki...

Güzel bir Türk Sanat Müziği konseri oldu.Değdi.

Syhn dedi ki...

basından çekmenize ragmen ne hoş o kadar yakından izlemişsiniz konser.
her şey bir yanan gökhan tepe de kaldım ben :)

Mahmutun güncesi dedi ki...

Valla ben de sesini beğenirim ama CD alayım,özellikle dinleyeyim diye bir isteğim yoktur.Burada da bu şekilde denk geldi.Yalnız Demet Akalın'ın seslendirdiği ''Türkan'' isimli şarkının Gökhan Tepe'ye ait olduğunu bu konserde öğrendim.

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Keske bizde o konserde olsaydik,cok isterdim...

Mahmutun güncesi dedi ki...

Türk Sanat Müziğine doymuş olarak konseri terk etmiş olurdunuz.İnşallah bir daha konser verdiğinde izleme olanağını bulursunuz.