3 Aralık 2014 Çarşamba

BODRUM'U ÖZLEDİM


SANIRIM BU AY SONU ORADAYIM


Bu bloğu takip edenler benim Bodrum'u deli gibi sevdiğimi ve oraya yerleşme düşüncemi bilir.
2015 haziran ayı sonu itibarı ile emekliyim.Sonrası hayatımı Bodrum'da geçirmek istiyorum.


Farkındayım emekli olduğum ay,
Bodrum'a yerleşmek ve ev tutmak açısından ters bir ay.Ya bir kaç ay bekleyip ekim ayından sonra limitim dahinde bir ev tutup yaşamaya başlamak ya da kışın tutup extra 2-3 ay havadan kira ödeyip yazını yaşayıp Bodrum'un kalabalıktan uzak keyifli kış aylarına geçiş yapmak.2.si tercihim olacak gibi gözüküyor.Bakalım istediğim gibi bir ev Bodrum merkezde bulabilecek miyim?


Zaman,oturacağım ev için düşüncemi de değiştirdi.
Küçük bir ev olsun istiyorum.
Bu gittiğimde bakacağım evler,nasıl bir evde oturacağım hakkında bilgilendirmiş olacak.En sancılı kısımın ev tutmak kısmı olduğunu düşünüyorum.Evi tutmadan bana rahat yok.


Annem,her nedense Bodrum'u bir türlü sevemedi.Nerede olursa olsun evden pek çıkmayan annemin neden sevmediğini bir türlü anlayamadım.
Ha Bodrum'da bir ev ha bir başka yerdeki ev.Elbette vardır bir bildiği diyorum.Gelmek isterse kapım ardına kadar açık,kendisi bilir.
Çevremdekilerin konuşmalarından anladığım Bodrum yaşanılacak yerden ziyade tatil yapılacak yer olarak görülüyor olması.Şunu anlamıyorlar;
"Bodrum'a tatil yapmak için değil yaşamak için gittiğimi."


Kimse yaşamayı  istediğim bir hayat kurmak çabasında olduğumun farkında bile değil.Bu hayat benim.İstediğim yerde,istediğim şekilde yaşamak istiyorum.Tercihim evimde gibi hissettiğim bir yer olan Bodrum.Yerleştikten sonra yaşayacaklarım beni bağlar.


Kendimle baş başa kalmak istiyorum.Öyle kalabalık bir çevrem olsun,bir gün şurda bir gün burda yaşama derdinde değilim.İlk etapda Bodrum'u daha iyi tanımak daha sonrası iki etrafında ki güzel yerleri keşfetmek düşüncesindeyim.
Resim,buradaki yaşantımın da baş köşesinde olacak.Burada da galerileri gezmekten büyük keyif alacağım.Turneye gelen tiyatro oyunlarını kaçırmamaya çalışacağım.
Bodrum'un güzelliklerini yansıtan fotoğraflar çekip paylaşacağım.
Trafikte geçen uzun ve boş zaman istemiyorum.Koşuşturmayla geçen bir hayat istemiyorum.


Yalnız yerleşeceğim ilk sene özel günlerde (Bayram gibi) kimse beni beklemesin.Bodrum'a alışma safhasında uzak olan hiç bir yere gitmeyeceğim.Şimdi düşünüyorumda her zaman ben gitmişim.Oysa zaman açısından özgür olan insanlar hep geri planda durmuş.
Ailem için özel günlerde buluşma noktası olarak ilk etapda burası olsun isterim.
Şimdiden bu konuyu düşünsünler.


İşte mutluluk bu...

NOT :
Fotoğraflar bana aittir ve Bodrum'dan güzellikleri içermektedir.

4 yorum:

kahvetelvesi dedi ki...

Sanırım ben de Bodrum'a yerlekşmek istemezdim. Daha sakin bir yer tercih ederdim. Onun için annenizi anlıyorum...Fotoğraflara da bayıldım..
Bu arada izleyici bölümü aktif olmayacak mı daha :))

Mahmutun güncesi dedi ki...

Teşekkür ederim.
Valla izleyici bölümünü nasıl aktif duruma getireceğimi bilmiyorum.Dolayısiyle öylece duruyor.

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

:) Umarım istediğiniz emeklilik hayatına ulaşırsınız. Bence de çok güzel bir yer bodrum ama tam anlamıyla orada yaşayabilir miyim bilmiyorum..

Mahmutun güncesi dedi ki...

Teşekkür ederim.
Bir alışma devresi geçireceğimi biliyorum.Yaşayıp göreceğim.