14 Mart 2013 Perşembe

HEYYY TURŞU KURDUM

HEYYY TURŞU KURDUM


Ablam 3-4 günlüğüne bana geldi.Onun gelmesinden istifade ederek sevdiğim yemekleri de yaptırıyorum.Sağolsun beni kırmıyor.Ehhh anasının kızı,parmakları yiyecek kadar güzel yapıyor.


Yeme-içme açısından biz şanslı çocuklardık.Annem sayesinde lezzetli,güzel,herkesin yapamayacağı yemekler yedik;içli köfte,tatar,mantı,Kürt köftesi v.s. ve böreğin ve tatlının her çeşiti.Yıllar önce göğsünden amaliyat olduktan sonra onu yormamak üzere bunlara kısıtlamalar getirdik.Ne kadar hayır desek de kendisi bu zorlu yemekleri yapmayı çok istiyordu.Biz de tadımlık yapmasına müsade ediyorduk.Yakın zamanda da bir elinden amaliyat oldu ve iyileşir iyileşmez de diğer elinden olacağından bu işler onun için bitti.Bundan sonra sadece yeme işini yapacak.





Heyy hanımlar,yazıyı okumaya ara verip göğüs kontrolünüzü yapsanınıza.Erken teşhis hayat kurtarır.Bu kontrolü yaparken ilk önce kendinizi sonra da etrafınızda ki insanları düşünün.Erken teşhis sonucu hayatlarını aynı güzellikte devam ettiren sanatçılarımızı yazılı ve görsel basından takip ediyorsunuzdur.Eee ne duruyorsunuz o zaman,her gün o basit kontrolünüzü yapın,lütfen.



Ablam,her geldiğinde sevdiğim şeylerden yapıp dolaba koyar.Eğer evdeysem,ne yapıyor diye bakarım öylece.Ben de fena yapmam ama uğraşmaktan pek hoşlanmıyorum.Dolayısıyle uğraşısı çok olan şeyler bana göre değil.Ama yaparsam da lezzetli yaparım.Bazen keyfim yerindeyse,evden dışarıya çıkmak da istemiyorsam,yaptıklarımla kendime güzel bir ziyafet çekerim.Eğer o ara gelen olursa benimle beraber o da parmaklarını yer.:))



Küçüklüğümden beri evde lahana turşusu hiç eksik olmazdı.Annem de yaptımı yapardı hani.O lezzeti nasıl verir,ne yapar,bilemezdik.Ablam da güzel yapar.Ben de lahana ve diğer şeyleri aldım,eve geldim.Ablam söyledi ben yaptım.Turşu tamam.Olmasını beklemek gerek.Bekleyeceğim...





Yemesi kolay.O işlemi çok güzel yaparım.:))

3 yorum:

öykü dedi ki...

hmmmm

afıyet olsun:)

Depresif Ayu dedi ki...

Mahmutçum ellerine sağlık. İkimiz de turşusuz yapamıyoruz baksana. Haydi birbirimize ikram edelim turşularımızı :)

Ah, teyzeme geçmiş olsun diyorum yormasın kendini yazık. Gerçi o jenerasyon ev işinden falan vaz geçemiyor. Annem de aynı çünkü... Ne güzel sana, ablan sana güzel yemekler hazırlayıp stok yapıyor dolaba :)

Mahmutun güncesi dedi ki...

Teşekkür ederim.
Ablam,sağolsun sevdiğim yemeklerden yaptı.Hakkını ödeşemem.
Bakalım turşum nasıl olacak?Bir daha yapar mıyım?Zor.Uğraşmaktan hiç hoşlanmıyorum ya.:))
Ne yapayım...