14 Mayıs 2013 Salı

''SAADET PAVYONU'' OYUNUNA DAİR...

''SAADET PAVYONU'' OYUNUNA DAİR...




Koltuğa oturmak üzere salona girdiğinizde bir farklılığın olduğunu hissediyorsunuz.Ne bileyim,en azından sanki tiyatroya gelmemiş gibi hissediyorsunuz.Oyun başladığında da bunu daha iyi anlıyorsunuz.Evet evet tiyatroya gelmişiz derken pavyona düşmüşüz.


Eğlenceli bir oyun.Keyifle ve kahkahayla izliyorsunuz.Pavyon tuvaletinin kapısında kolanya ve kağıt mendil vermek üzere oturan kadına dikkat edin.Bayıldım.Yüz mimiklerine,hareketlerine odaklanın.Oyunun yıldızlarından.Hele o çekirdek yemesi var ya...





Pavyonun solistinden,Sibel Can'ın seslendirdiği ''padişah'' isimli şarkının yorumunu dinlemenizi isterim.Şarkıya başladığında yorumunun verdiği anlık şaşkınlığı yaşıyorsunuz.Ondan sonrası ise siz istediğiniz kadar gülmek istemeyin,kahkahanız diğer kahkahalara karışıyor.


Dansöz,ortalığı kırıp geçiriyor.Hangi birini anlatayım,gidip görmeniz gerek.Bu oyun aklınızın bir köşesinde olsun derim.


Birara sahnede dolarlar uçuştu.Ortalığa dolar saçan zengin adam hızını alamadı izleyiciler arasına dalıp onları da dolara boğdu.Aç gözlülük yapmadım,sadece bir tane 100  dolar aldım.Hahahaha Hahahaha.


 




Eğlenceli olmasına karşın geri planda bir Türkiye gerçeği işleniyor;kadının sevdiği erkek tarafından pavyona satılması.İkinci bölümün sonlarına doğru oyunun başına dönülüp ikinci seneçek daha sunuluyo ki;bu daha kötüsü.Günümüzde görsel ve yazılı basında hala bu tür olaylara çoklukla raslamaktayız. 


 Hey Tiyatro Mola,hepinizin emeğine sağlık.


NOT1: 
Fotoğraflar Tiyatro Mola'nın internet sitesinden alıntılanmıştır. 

 NOT2: 
Oyun saat 18:00 de başlaması gerekirken 18:20 de başladı.Benim gibi proğramı olanlar için hiç hoş olmayan bir durum.Bundan sonra yetişeceğim yere koşarak ve ter içinde ancak yetiştim.Kaçırmama ramak kalmıştı.Oyun tam saatinde başlamalı diye düşünüyorum. 


TİYATRO MOLA

SAADET PAVYONU

YAZAN          :Betül Kaya ANALAN
YÖNETEN     :Burkay KOPUZ

OYUNCULAR: 
Ahsen GÜR,Barış MİRZANLI,Betül Kaya ANALAN,Burak YANIK,Burkay KOPUZ,Emre SUSAM,Fatih BALOĞLU,Hasan GÜNEYDAŞ,Hüseyin Anıl ANALAN,Kubilay SATILMIŞ,Murat ARIN,Selcan TOKER,Sezen MURABİT,Sezen ZAKİROĞLU,Umut YAVUZ,Yılmaz YETĞİN,Zeynep Seçil ATAKAN

MÜZİSYENLER       :Mehmet ADATEPE,Yiğit ERDOĞMUŞ
SANAT DANIŞMANI:Gülşen Bilge KAYA


TİYATRO MOLA

Telefon:+905325987930
E-Mail:info@tiyatromola.com

İNTERNET SİTESİ:
http://www.tiyatromola.com/


MAYA CÜNEYT TÜREL SAHNESİ

ADRES:İstiklal Cad.Halep Pasajı (Atlas Pasajı karşısı) Kat:2
Beyoğlu/İSTANBUL

Telefon:0 530 952 86 96/0 212 252 74 52 
E-mail: 
info@mayasahnesi.com nihal@mayasahnesi.com

İNTERNET SİTESİ:
http://www.mayasahnesi.com/ 

 Gişe aşağıda belirtilen gün ve saatlerde açıktır:
Çarşamba-Cumartesi: 15.00-20.30
Pazar: 13.00-18.00

Hiç yorum yok: