19 Temmuz 2012 Perşembe

SEZEN AKSU KONSERİNDE İKİ KENDİNİ BİLMEZ

                    SEZEN AKSU KONSERİNDE İKİ KENDİNİ BİLMEZ




                    Yerime oturmuşum artık konseri izlemeye hazırım.Yan tarafıma da iki tane Hanım geldi.Hani konsere ya da oyuna ramak kala gelenler olur ya,o tiplerden.Yerlerini beğendiklerini-birbirleriyle bağırarak konuştuklarından-rahatlıkla anlayabiliyorum.Bileti kim aldıysa ona teşekkür etmek için telefon ediyorlar.Telefonun hoparlörünü açıyorlar ve başlıyorlar bağırarak konuşmaya.Tabii bütün bunlar bana 'eyvah' demek için yeterdi.

                    Konser başladı,herkes mutlu.Sezen Aksu sahneye çıkıp şarkısına başladı.O ne?Yanımda ki de Sezen Aksu ile beraber söylemeye başladı.Sezen Aksu,sustu O susmadı.Bu sefer de müziğe sesli olarak ayak uydurdu.

                    Bu tarz konserlere giderken,böyle şeylere hazırlıklıyımdır.Şarkının nakaratında,belki bazı şarkıların tümünde eşlik edilebilir,sanatçının kendisi de isteyebilir.Ama her şarkıya da başından sonuna kadar cırt,detone bir sesle bağırarak eşlik edilmez ki!Etrafın rahatsız olduğunu belirten bakışlarına oralı bile olmuyorlar.Arkada ki hanımefendi uyardı edepsizce yanıt verdiler.Daha sonraları bir daha uyardı ama değişen bir şey olmadı.

                    İnsan ayrımı yapmam ama nasıl insanlar olduğu hakkında kafanızda bir şekil oluşmuştur sanırım.Kendi kendime 'bunlara bulaşma' dedim.Tamamıyla Sezen Aksu'ya odaklandım.

                    Konserin 2. bölümünün sonlarına doğru yanda ki hanımefendi(!) oturuyorken birdenbire öne uçtu.Allahtan önde oturan insana bir şey olmadı.Dönüp baktı,yanında ki arkadaşına bir şeyler söyledi ve gülüştüler.Ne oldu diye eğilip yandan baktım.Aman Allahım,hani bir insan zil-zurna sarhoş olur ya,yüz aynı öyle.Yoksa bir insan oturduğu yerden durduk yerde önde ki oturanın üstüne nasıl düşer.O saatten sonra ikisi de sus-pus.Konserin başlangıcında uçsaydı ya,ne iyi olurdu.

                    Telefonla konuşurken,konser öncesi birer bira içtiklerini karşı tarafta ki insana söylüyorlardı.Konser sırasında da çantadan enerji içeceği çıkarmışlardı.Birer yudum suyun arkasına bunu içmeleri boşa değilmiş.Demek ki su şişesinde ki de votkaydı.Konserin son şarkısında herkes ayakta ama kendisi ayakta duramıyordu.

                    Buradan yetkililere sesleniyorum:Konser alanlarına,hava ne kadar sıcak olursa olsun elinde su şişesi ile kimseyi almayın.Daha başka şeylerde olabilir.Herkesin güvenliği için bu gerekli.Eskiden çantada ki parfüme kadar kontrol ediliyordu.


Hiç yorum yok: