17 Şubat 2013 Pazar

''BARSELO'' OYUNUNA DAİR...

''BARSELO'' OYUNUNA DAİR...





Oyunu izlemek üzere,bir otogarın belki de yaşantımızda göremiyeceğimiz izbe,karanlık,kötü bir kısmına girdik.Koltuklarımıza yerleşirken ise karanlıkta bir kadın sabit bir direkle dans ediyordu.Oyun başladığında kadının,kapalı bir binada kilitli tutulan ve malum iş için kullanılanlardan biri olduğuna tanık oluyoruz.Üstelik hamile ve uçmuş vaziyette.Daha sonraları başına gelenler içimi sızlatmadı değil.



Üç tane gıcık adamın arasında bir tane saf,temiz-hani köyünden ilk defa dışarı çıkmış birisi olur ya işte onun gibi biri-odaya giriyor.Konuşmalardan bu saf olanın erkek olabilmesi(?) için buraya getirildiğini öğreniyoruz.İki gıcık adam,mekanla ilgilenen diğer gıcık adamla pazarlığını yapıyor ve bu adamlarla birlikte diğer kızları bizlerle(seyircilerle) başbaşa bırakıp gidiyor.Bu andan itibaren bu gıcık adamlara tahammül etmek zorundayız.O kadınların yaşadıklarına seyirci olmaktan başka yapabileceğimiz bir şey yok.Şiddet...Ahh o saftirik insan nasıl dayak yiyor.Bir yerim morarmadı demesin sakın.Gözümün önünde nasıl tekme yedi gördüm yahu.Ya o tokatlar...Bu adamlar tam bir gıcık,hani o bildiğimiz gıcıklar var ya onlardan.Çoğu zaman bir çok yerde karşılaşırız,bir kaşık suda boğmak isteriz de yapamayız ya,onlardan.Hele biri var ki kalkıp gırtlağını sıkasım geldi.Hani yaşantımızda da gözümüzün önünde bir şeyler olur da müdahale edemeyiz;olur ve geçer.İşte onun gibi.Kavga,gürültü,bağrışmalar ne kadar rahatsız edici olsa da olması gerektiği gibiydi.Hoplattı...O silah var ya o silah.Nasıl hoplattı.



Yahu birine cinsel deneyim yaşatmak için yaşanılanlara bakar mısın?Bakamazsınız,görmeniz gerek.İzlemeye pişman olunmayacak bir oyun.Fırsat yaratıp gidin derim.Oyun izlemek,ayrıcalıktır.Tiyatro ise bir mutluluktur.



Oyunda emeği geçen herkesi kutluyorum.İkincikat,sizi seviyorum.Her zaman daim olun emi.

OYUN SÜRESİ:100 dk

YAZAN HAKKINDA:1975 yılında doğan Alper Kul,Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde başladığı oyunculuk eğitimini Indiana University’de tamamlamıştır. Şehir Tiyatroları,Dot,IUSB,BKM gibi tiyatrolarda oyunculuk yapmış,çeşitli sinema filmleri ve tv dizilerinde rol almıştır.“Barselo”,yazarın beşinci oyunu olup ilk sahnelenişidir.


BARCELO

Yazan:Alper KUL
Yöneten:Eyüp Emre UÇARAY
Yardımcı yönetmen:Heves Duygu TÜZÜN
Oynayanlar:
Ismail KARAGÖZ(Pepe)
Deniz CELİLOĞLU(Jaws)
Musab EKİCİ(Lapa)
Emre YETİM(Kama)
Elit ÇAM(Polianna)
Aslı MENAZ(Madonna)
Canan ATALAY(Yael)


İKİNCİKAT

telefon: 0 545 462 45 28 | 0 212 292 32 47

adres: istiklal cad. olivya geçidi sok. no:1 olivya han ikincikat beyoğlu/istanbul (galatasaray lisesi'ni 50m geçtikten sonra, greyder ayakkabı dükkanı'nın köşesinden dönünce soldaki ilk apartman, ikincikat)

http://www.ikincikat.org/

iletisim.

phpe-mail: ikincikattayiz@gmail.com

web: www.facebook.com/iikincikat | www.twitter.com/ikincikat

Sami Berat MARÇALI - beratology@hotmail.com

Eyüp Emre UÇARAY - emreucaray@gmail.com

Heves Duygu TÜZÜN - hevesduygu@hotmail.com

2 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Çok güzel aktarmışsın Mahmut. Anlattığın kadarıyla izlerken oldukça rahatsız olunuyor. Umarım İzmir'e gelir de izleme fırsatım olur.

Mahmutun güncesi dedi ki...

Hayatın çoğu gerçekleri maalesef çok rahatsız edici.Kimi gerçekler bize ulaşamadığı için rahatsız olmuyoruz ve bulaşmasını da istemeyiz.Şiddetin her türlüsüne karşıyım ama her türlüsüyle de istemeden haşır neşir oluyoruz.En basitinden TV açıp haberleri izlemek istiyorsunuz ama izlediğiniz ne???Siyasilerin konuşmaları ve davranışları bir şiddet gösterisi değil mi?Şiddetle içli dışlı büyüyen çocuklar,toplum...