19 Ocak 2014 Pazar

NEFES ALMAK İSTİYORUM

NEFES ALMAK İSTİYORUM


Yürümeyi seven ben,bazen nefes almakta zorlanıyorum.Binalar üstüme üstüme geliyormuş gibi hissediyorum.Evden çıktığıma pişman oluyorum.Hele olur olmaz çalan kornalar...


Yürümeye ve yürüdüğüm tarafta güzel bir şeye kendimi odaklıyorum.Çevreden kendimi soyutlamaya çalışıyorum.Bir arabanın altına girmemek üzere yürüyen sadece ben...



Normal yürürken birden yavaşlıyorum...Daha da yavaşlıyorum.Artık kendime hazırladığım dünyada değilim.Dar bir kaldırım.Önümde yürüyen hem mesaj yazıyor hem yürüyor.Esasında ikisini de olması gerektiği gibi yapamıyor.Yanımızdan arabalar vızır vızır geçiyor.İçimdan elimle şöyle "arabaların geçtiği yere itsem mi?"
diye geçiriyorum.Haspinallah...


Neyse geçtim,yürümeye devam.
"Aptal"
Halbu ki neler neler düşünüyordum.Olsun...Uzakta Galata Kulesi kendini göstermeye çalışıyor.Ahh o da benim gibi boğulmamaya çalışıyor.


Önümdeki kızı geçmeye çalışıyorum.Geçemiyorum.Eli kolu hareketli,bağıra çağıra konuşuyor.Ağlıyor.Aşk...Dinlemek istemiyorum.Çarpışsakda -ki o bana çarpıyor,yanından geçiyorum.Ters ters bakıyor.Hıncını benden çıkaracak.Ben de ters ters bakıyorum.Bir şey demekten vazgeçiyor.Ben de bir şey demekten vazgeçiyorum.


Karaköy'ün kalabalığını geçmeliyim,kendime sakin bir yer bulmalıyım.İçimden ortalıkta telefonla konuşan ya da mesaj yazan kişileri domaltıp kıçına şöyle şahanesinden bir tekme atmak geçiyor.
"Bir kenara çekilip yapamazlar mı?"
diye düşünüyorum.



Vapurların biri gidiyor biri geliyor.Bir tarafta balık avlayan insanlar,bir tarafta yürüyüşe çıkmış insanlar,bir tarafta tarih ve deniz...Buraların keyfini çıkarmalıyım.Bir yere oturuyorum.Ve
"Hey garson ..."


NOT :
Fotoğraflar bana aittir.

5 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

Sinir stres dolu bir gezi olmuş sanki ama fotoğraflar süper. Arada çıkıp sağda solda dolanmak, hava almak iyi oluyor gerçekten.

Mahmutun güncesi dedi ki...

Plansız,proğramsız gezmeler bazen çok hoş oluyor.Kafanın estiği yere...

özii dedi ki...

kafanın estiği yere gitmek güzel ama sakin olmak da lazım. İtme kimseyi caddeye aman aman :)))))

İyi ki geçen hafta gezmemişsin oralarda , Yolun ortasında durup foto çekmeye calışan ya da telefonuyla oynayan blog arkadasında olabilirdi :)) şaka takılıyorum tabiki...

Ama kızgın olduğun kafayı dağıtmaya calıştığını anlayabiliyorum...

Mahmutun güncesi dedi ki...

Esasında kızgın değildim.Ama her şeyin bir yolu yordamı var değil mi?Geçersin bir kenara mesajını yazarsın ya da bir köşede konuşmanı yaparsın.Değil mi ama.
Kimi insanlar hem yürümeyi hem konuşmayı(mesaj yazmayı) yapamıyor.:))
Diğer insanlara yazık oluyor.:))

özii dedi ki...

haklısn evet çekilin keneraa :)))