5 Mayıs 2014 Pazartesi

SANATA DOKUNMAK 3


SANATA DOKUNMAK 3


Şişhane'den sanat gezimize başlayalım,ne dersiniz?



Salih Keleş'in "İnsanlar,Yüzler ve Kent" resim sergisi 21 Nisan-09 Mayıs 2014 tarihleri arasında Tünel Sanat Galerisi'nde gezilebilir.



Sergi katoloğunda ki Gülbin Fırat'ın giriş yazısını okuyarak resimlerde gezinti yapalım.Hadi;
"Salih Keleş gündelik hayattan hareketle,insanlığa ve yaşama dair özgün bir gerçeklik sunuyor izleyicilere.Gerçekliği bire bir yansıtmak yerine,sanatçi kendi imgelemini de ortaya koyarak oluşturduğu kuvvetli ve zengin bir görsel anlatım dili üretmekte.Sanatçı,resimlerinde insan temasını merkeze alarak,insanlığın sıradan var olma biçimleri üzerinde duruyor.
....
....Hüzün,neşe,aydınlık ve karanlık gibi karşıt duygu tonlarının hakim olduğu yapıtlarda,dı dünya gerçekliği resme yansıdığı andan itibaren bir anlamda sanatçı tarafından deforme edilerek,yeniden kurgulanarak ve dönüşerek bireye ait iç dünyanın kapılarını aralamakta.İnsan olmanın sıradan hallerine odaklanarak ortaya çıkan bu ifade aynı zamanda Salih Keleş'in resimlerini de ayrıcalıklı kılıyor."


Ludovic Bernhardt'ın "Drones,Pills & Yantras" isimli sergisi 03 Nisan-10 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sanatorium'da gezilebilir.



Sergi katoloğundan Erol Eskici'nin yazısından bir alıntıyı okurken resimlerde size bir fikir verecektir.
"Sergi,günümüzün en hararetli tartışmalarına konu olan biyopolitik,biyoiktidar,demokratik epidemiyoloji,psikofarmakoloji,farmakoekonomi ve ülkemizde henüz pek bahsi geçmeyen 'drone teorisi' mefhumlarına odaklanıyor.Bu güç ve etkinlik alanlarının birbirleriyle nasıl ilişkiler içerisinde olduğunu araştırmaya çalışan,semiyotik olarak haritalanmış bir yapı içindeki sergisinde Bernhardt,ileri endüstriyel toplumun bazı görsel ritüellerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.
....
...."


Dinlenmek üzere bir yere oturalım ve bu sefer de insanlardan oluşan bir sergi gözümüzün önünde devam etsin.


Ardan Özmenoğlu'nun "Sculptures" isimli sergisini 17 Nisan-17 Mayıs 2014 tarihleri arasında ALAN İstanbul'da gezebilirsiniz.



Son dönemde çağdaş sanatta dünya çapında tanınırlık kazanarak kendi dalında Türkiye'nin en önde gelen isimlerinden birisi haline gelen Ardan Özmenoğlu başta New York olmak üzere büyük ilgi ve beğeni toplayan 3 boyutlu çalışmaları ile ilk defa bir solo sergide izleyiciyle buluşuyor.


Bu kadar mı?


Gün devam ettiği sürece sanat bitmez.
Doğru Sahne Hal'a "Örümcek Kadının Öpücüğü" nü izlemeye.

Gününüz,sanatla ışıldasın emi.

NOT :
Fotoğraflar bana aittir.

Hiç yorum yok: