22 Ocak 2013 Salı

''KATİLCİK'' OYUNUNA DAİR...

''KATİLCİK'' OYUNUNA DAİR...




Güzel bir oyun izleyeceğimin keyfiyle Kumbaracı50 de yerimi aldım.Daha önce Yiğit Sertdemir'in gazete ve dergilerde çıkan oyun ile ilgili sohbetini okuma olanağı bulmuştum.Geçmişte başından geçen bir olaydan yola çıkarak yazdığını söylüyordu.Sanal ortamda konuşmayla başlayıp gerçek hayatta tanışmaya kadar giden bir olay...Tanıştığı iki kardeşi,oturdukları evi,yer minderi dışında bir şeyin olmadığı salonu anlatıyordu.Kardeşlerin ürkütücü bir yanlarının olduğundan bahsediyordu v.s.Eee bunları okuduktan sonra bu oyun kaçar mı?


 


İlk başta hemen şunu söyleyeyim;dekor sizi büyüleyecek.Oyunu adeta büyük bir sahnede izliyormuş hissini size verdirtecek.Tabii burada ışık kullanımının da etkisini unutmayalım.Dekorlar hareketli.Bir zaman diliminden diğerine çabucak geçiliyor.Aynı sahneyi hem uzaktan hem de yakından görme şansınız oldu mu?Sanki avucunuzun içindeyken birden bire uçup giden uğurböceği misali.Bu oyunda bunu da tadacaksınız.


 İnternetle şöyle ya da böyle hepimiz içiçeyiz.Bu sanal ortamla nasıl uğraşırsan uğraş seni kendine çekiyor.Bu oyun bir yerde sanal dünyanın kişiyi nasıl ele geçirdiğini,üzerimizde ki etkilerini,belki de farkında olmadan içimizden çıkarttıklarını gözler önüne seriyor.Tabii bu arada siz tokat yemiş gibi oluyorsunuz.


 


Herşey,sanal ortamda tanışan üç kadının,buluştukları gece,''Gerçek mi, Cesaret mi?'' oyunu oynamaya karar vermesiyle başlıyor...''Gerçek mi,Cesaret mi?'' oynamaya var mısınız?Belki sizin de hayatınızda değişikliğe neden olur.Hadi o zaman Kumbaracı50'ye...

NOT: 
2013 Afife Tiyatro Ödülleri/Yılın En Başarılı Sahne Tasarımcısı Adayı:Yiğit SERTDEMİR 

XIII. Direklerarası Seyirci Ödülleri/En İyi Sahne Tasarımı:Yiğit SERTDEMİR 

Lions Tiyatro Ödülleri 2013/Yılın En Başarılı Dekor Tasarımcısı Adayı:Yiğit SERTDEMİR 


KUMBARACI50 
http://kumbaraci50.com/

KATİLCİK 

YAZAN-YÖNETEN  :Yiğit SERTDEMİR DEKOR TASARIMI  :Yiğit SERTDEMİR ÖZGÜN MÜZİK       :Onur KAHRAMAN KOSTÜM TASARIMI:Candan Seda BALABAN 
IŞIK TASARIMI         :İsmail SAĞIR ASİSTANLAR           :Onur SARIGÜL,Hakan YENİ 
 FOTOĞRAFLAR      :Sevgi CAN-Cengiz TÜRKER 

OYNAYANLAR: 
Aslı Can KORTAN,
Gülhan KADİM,
Şirin KESKİN,
Ebru GÖZDAŞOĞLU/Seda Özen YÜRÜK,
Erkan KORTAN/Yaman Ömer ERZURUMLU,
Onur TUNA/İhsan DEHMEN,
Seyfi EROL 

tek perde/85 dak. 
tam 40TL,indİRİMLİ 25TL 


ADRES: 
Kumbaracı Yokuşu 
No:50 Kat:2 Beyoğlu/İSTANBUL 

Tlf:212 243 50 51 (Gişe:Pazartesi–Cumartesi:16:00–20:30) 
 532 255 55 80  (bilgi:Gülhan KADİM) 

Biletler Biletix ve Kumbaracı50’de 


ULAŞIM:
İstiklal caddesi üzerinde Taksim’den Tünel’e doğru giderken sol kolda Richmond Otel’den sonra,Kumbaracı Yokuşu’nu indiğinizde sol kolda kumbaracı50 tabelasını göreceksiniz.

 Araçla;Taksim’den Odakule istikametine girdiğinizde Asmalımescit tarafına dönün,İstiklal caddesine çıktığınızda Kumbaracı yokuşuna girmiş olacaksınız.

 Otopark:Aracınızı Tepebaşı TÜYAP kapalı otoparka,Minare Sokak üzerindeki otoparka veya Kumbaracı Yokuşu üzerindeki otoparka bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok: