23 Kasım 2013 Cumartesi

''NEHİR'' OYUNUNA DAİR...


NEHİR



Koltuğunuza oturduğunuzda sahnede güzel ve bir o kadar da sıcak bir dekorun (ahşap bir kulübenin) size baktığını görüyorsunuz.Siz de dekorun koltuğundan tutun lavobasına ve daha bir çok şeyine bakarak gözlerinizi kaçırmıyorsunuz.(Trump Towers'ın tiyatro sahnesinde ikinci oyun izleyişim.Birincisi ''Kuçu kuçu''ydu.Bir de ''Asi kuş'' var ama özel nedenlerele bileti alındığı halde izlenememişti.)




Oyunda bir adamın hayatına giren kadınları tanıyor ve onlarla yaşadıklarına tanıklık ediyorsunuz.Bütün bu yaşananlar biraz önce bahsettiğim nehir kenarında olduğunu anladığımız güzel kulübede geçiyor. 




Kadın-erkek ilişkisi anlatılmış.Ehh herkes şöyle ya da böyle bir ilişki yaşamıştır.Oyundaki yaşanan ilişkiden herkes kendine pay çıkarabilir.Yaşadıklarından yola çıkarak da bir yorum yapabilir. 




Kulübeye gelen bir çok kadın var ve yaşanılanların birbirine yakın şeyler olduğunu görüyorsunuz.Hep aynı şeyler.Adam belkide aynı şeyleri yaşamayı kendine kural edinmiş ama ya kadınlar-hepsi buna uymuş.Bana kızanlarınız olabilir ama kadınlara üzüldüm.Karşısındakine ayak uydurmak?Bu ne ya???




Her zaman yazılarımda da belirttiğim gibi geçmişe takılıp kalan insanın gelecekle ilgili beklentisi ne olur Allah aşkına.Adam geçmişe takılı ve ilişkilerinde yaşananlar benzer şeyler.Hayatına giren insanlarda ayak uyduruyor,gidebildiği yere kadar.




Oyunculuğa,anlatıma bir şey diyemiyeceğim ama monotonluk nerden geliyor?Acaba beklentinin yüreğinizin darma-duman olacağını fısıldadığı halde olmaması mı?Esasında siz öyle olmasını bekliyorsunuzda,olmuyor.Benim olmadı. 

OYUN ATÖLYESİ

NEHİR

Yazan:Jez Butterworth
Çeviren:Hira Tekindor
Yöneten:Haluk Bilginer 
Sahne Tasarımı:Gamze Kuş
Müzik:Tolga Çebi
Işık Tasarımı:Yüksel Aymaz
Oynayanlar:
Haluk Bilginer,Ayça Bingöl,Canan Ergüder
Yönetmen Asistanları:Gözde Kırgız,Zeynep Alkaya

Bilet fiyatları:Tam bilet:50TL,öğrenci bileti:40TL 
(Tek Perde;70 dk)

İletişim 
Genel Online Bilet: http://ebilet.oyunatolyesi.com

Gişe Telefon :
(Gişe telefonundan kredi kartı ile bilet satışı yapılmaktadır.)

Adres :
Dr. Esat Işık Cad.No:3
Moda Kadıköy

İstanbul Büro Telefon :
(saat 10:30-18.00 arası)

Gişe Telefon: 0 216 345 39 39
E-posta : bilgi@oyunatolyesi.com 


NOT:
Birinci ve sonuncu fotoğraflar bana aittir.Diğer fotoğraflar ise oyun atölyesinin aşağıdaki internet sitesinden alıntılanmıştır.
http://www.oyunatolyesi.com/

Hiç yorum yok: