22 Mayıs 2014 Perşembe

TİYATROYA DAİR


ÖZELEŞTİRİ


Tiyatro oyunu seçimimi,işim açısından günümün uygunluğuna göre yapmak zorunda kalıyorum.
Dolayısiyle bazen izlemeyi çok arzuladığım oyunlara gidemiyorum.Buna ne kadar üzülsem de o günün müsaitliğine göre proğramladığım oyunlarla kendimi avutuyorum.Bazen tiyatrodan o kadar mutlu bir şekilde ayrılıyorum ki
"iyi ki gelmişim"
diyorum.O lezzet yapışıyor.
Bazen de o kadar hayal kırıklığına uğruyorum ki
"bunun için mi geldim"
diyorum.Büyük bir hevesle gittiğim oyundan
"dalga mı geçiyorlar?"
diyerek çıkıyorum.
Geriliyorum,sinirleniyorum,kızıyorum.Ama bu duyguları tatmak için gitmiyorum ki tiyatroya.Bazen sizin zekanızla dalga geçen bir oyunla karşılaşıyorsunuz;oyunun adı,konusu böyle demiyor (ki siz buna aldanıp oyunu seçmişsiniz belki).
"bu ne ya?"
diyorsunuz.

Günüme uyan tiyatro oyunlarını seçerken daha dikkatli olmalıyım aksi takdirde çok sevdiğim tiyatrodan gıcık almaya başlayacağım.
Evet,amacım tiyatro izlemek ama iyi  bir oyun izlemek.Bunu hak ettiğimi düşünüyorum.

Tiyatro oyunları ile ilgili bir konuyu paylaşmayı ve bunun daha çok insana ulaşması için elimden geleni severek yapıyorum.
Bu blogda hiç hoşlanmadığım tiyatro oyununu yazmadım,yazmayı da düşünmüyorum.Zaten sevdiğim bir oyun ise yazdıklarımdan bunu anlarsınız.Bana hissettirdiklerini yazarak elimden geldiğince size aktarmaya çalışıyorum.

Müsait günümü,o güne uygun tiyatro oyunuyla geçirmektense seçilen bir oyunu izlemenin daha iyi olcağını düşünüyorum.O gün,gitmek istediğim oyun değilse sırf oyun izlemek için tiyatroya gitmemeliyim.Aksi halde istek dışında izlenen oyunlar sevdiğim tiyatrodan uzaklaşmama neden olacak.
Öylesine tiyatro oyunu izlemek istemiyorum.Sanırım gelecek sezon bunu uygulamaya çalışacağım.Ondan sonraki sezon zaten olmayacak;Bodrum'lu olup olmayacağımı denemek üzere Bodrum'da yaşıyor olacağım.Bodrum'u özledim,gözümde tütüyor.

Tiyatroculara buradan bir şikayetimi bildirmek istiyorum;
Lütfen ama lütfen oyununuzun her türlü reklam afişinde,her şeyi yazdığınız gibi oyunun süresini de yazın.Benim gibi bir çok insan için bu "süre" önemli olabilir.
Oyundan sonra bir konsere veya bir başka proğrama ter içinde gitmek istemiyorum.Zar zor yetiştiğim proğrama üzerimdeki terli kıyafeti çıkarıp çantamdan çıkarttığım kıyafeti müessesenin lavabosunda değiştirmek istemiyorum.Bana tercih yaptırmayın.Hoş değil mi tiyatroya zaman ayırmam?Başka bir şey için tiyatroyu feda etmiyorum.Hem o hem de bu olsun istiyorum.
Neden olmasın?
Lütfen,lütfen oyun süresini afişlerinizde belirtin.

NOT:
Yukarıdaki resim Bodrum'da bir taş evini yansıtan çalışmam.
Ama bu çalışma hoşuma gitmedi,parçalara ayırdım ve başka başka çalışmalarımda kullandım.
Hatıra kalsın diye fotoğrafını çekmişim...
İyi etmişim.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Resimlerini sadece hobi olarak yapıyorsan bence yazık edersin hem onlara hem bize.
Bu resimler sergilenip onları anlayabilen insanlarla paylaşılmalı.
Böyle birşey yaparsan haberim olsun eserlerini yakından görmek daha özel olur.

Mahmutun güncesi dedi ki...

Arya,teşekkür ederim güzel düşüncelerin için.
Bu düşünceyi başka başka insanlardan da işitiyorum.Daha erken.Tarzımı tam istediğim gibi oturtamadım.Hâlâ denemelere devam ediyorum.Ama dediğiniz de olacak (sergi) ama şimdi değil.
Tekrar teşekkür ederim.