6 Ocak 2012 Cuma

KENAN EVREN

      KENAN EVREN


      Evet,yargılanmalı ve cezası ne ise çekmeli.

      Çevremizde ki kimi insanlar,bir ayağı çukurda ne uğraşıyorlar bunlarla veya her gün insanlar birbirlerini öldürüyorken onlar sayesinde bundan kurtulmuşlar diyor.Bu sözleri kullanan insanlar,bu konuda-12 eylülle ilgili çok kitap yazıldı,belgeseller yapıldı-okusunlar,seyretsinler.

       Kimi canlar işkence odalarında,kimi canlar ise idam edilerek gitti.Onlarında bir ailesi vardı...Ölmeleriyle iş bitmedi ki!Geride kalanlar,o acılara dayanamayıp yok olup gidenler,daha neler neler...Yaşı tutmayıp mahkeme kanalıyla büyütülüp asılan gencecik çocuklar...Ülkesine ne gibi bir kötülük düşünebilirdi,darbe yapıp ülkesini bulunduğu yerden yıllarca geriye götüren insanların yaptıklarından...17 yaşında ki insan ne yapabilir ya...Düşünceleri neyi yok edebilirdi?..''Asmayalım da besleyelim mi?'' o dönemi güzelce anlatan KENAN EVREN'in cümlesidir.

       Ölenleri getirmez,çekilen acıları,üzüntüleri yok etmez ama en azından artık darbe yapanların yaptıklarının yanlarına kalmayacağı bilinecek.Her önüne gelen de darbe yapmaya yeltenmeyecektir.

       Günümüzde;darbe yapmamış,darbe yapmaya fiilen teşebbüs etmemiş insanlar darbe düşüncesiyle yargılanıyorlar ki çoğunluğu daha ne ile suçlandığını bilmeksizin senelerdir hapishanede yatıyor.Eğer bu insanları içerde tutuyorsan,suçu darbe yapmakla sabit insanın dışarıda işi ne?Referandum bunun için yapılmadı mı?

       Tutuklu yargılansın demiyorum-günümüzde yapılan gibi-,tutuksuz yargılansın ve sonucunda suçlu bulunursa cezasını hapishanede çeksin...Tutuklama bir cezaymış gibi kullanılmamalı....


       ŞİMDİ NEREDE?
bir zamanlar sokak başlarında
bekleyen ..ler,
gözümüze bakıp korkutmaya çalışırlardı.
elleri kaşınırdı hep,
birilerini dövmek için sebepsiz yere.
şimdi de saman altından
su yürütüyorlar ya...
değişen ne?
insanlar aynı,fikirler aynı,
toplum aynı,
değişense zaman...
         (M.Yumru)

       YANIT
sorularıma yanıt bekliyorum.
sen,o sokak başlarını bekleyen,
birilerini dövmek için
ellerini zorla kaşındıran
vatandaş değil misin?
          (M.Yumru))

Hiç yorum yok: