24 Şubat 2014 Pazartesi

BİR PAZAR GÜNÜ


SANAT YÜRÜYÜŞÜ,TİYATRO


Ha gayret dedim ve güzel bir pazar gününe yine güzel bir kahvaltıyla başladım.Türk kahvesini içmek üzere kendimi evden dışarıya attım.


Bugün "Tophane Artwalk" günü,kısa zamanıma bir çok şey sığdırmalıyım.Elimde harita,İstiklal'den belirli güzergah içinde galerileri gezerek tekrar aynı yerime dönmeliyim.


Galeri Nev,Pi Artworks,Daire galeri,Art Sümer,Galeri Manâ,Sanatorium ve açılmamış olanlar (daha sonra açılmaları önemli mi?) ,hiç açılmayacak olanlar olmak üzere güzergahımı takip ettim.



Galeri gezmemi bitirip Atlas Pasajı önüne geldiğimde hafiflemiş,yüzünde elinde olmamaksızın bir tebessüm bulunan mutlu bir insana dönüşmüştüm.Şimdi pasajdan içeri girip küçük sahneye çıkarak Ankara Devlet Tiyatrosunun "Mevlana-Aşk ve Barış Çığlığı" isimli oyunu izlemeliyim.


Oyun çıkışı doğru Asmalı Mescit'e,sevdiğim mekan sofyalıda ki Otta'ya.Saat 18:00 de de buraya yakın olan Tiyatro D22 de Ekip Tiyatrosunun "Arap Gecesi" oyununu izleyeceğim.


Ahhh twitter'den Ekip Tiyatrosunun bu oyununun oyuncu rahatsızlığı nedeniyle iptal olduğunu öğrendim.İzlemek için şartlanmış olduğumdan sinir oldum ama "geçmiş olsun" demekten başka yapacak bir şey yok (Mart ayında biletimi kullanabileceğim söylendi).


Hesabı ödeyip doğruca Halep Pasajına.Pasaj içindeki Ortaoyuncular'da saat 18:00 de oynanacak "Masal Müfettişi" oyununa bilet alıp tiyatroya girdim.Ferhan Şensoy,ağlanacak ,acınacak halimize güldürdü.Oyun arasında koskocaman tiyatronun tamamen dolu olduğu hayalini kurdum.Tekrar o günler yaşanabilir mi acaba?



Yolumun üzerinde ki Mephisto kitabına uğrayarak yitiK ülkE yayınlarından bir şiir kitabı ve CD alıp evime gitmek üzere kalabalığın arasına karıştım.


NOT :
Gezdiğim galerilerde ki sergileri ayrıca paylaşacağım.

2 yorum:

Depresif Ayu dedi ki...

İyi bari, bu sefer sunumu güzel bir kahve bulmuşsun :))

Mahmutun güncesi dedi ki...

:))
Sunuma pek önem vermiyor görünsek de gerçekte önemli.
Sizin kısır sunumunuza gönderme yapsam diyorum.
:))