26 Mart 2012 Pazartesi

''YAKLAŞTIKÇA'' OYUNUNA DAİR...

                            ''YAKLAŞTIKÇA'' OYUNUNA DAİR...



                             
                            Geçtiğimiz haftalarda gitmiş olduğum  ''YAKLAŞTIKÇA'' oyunundan bahsetmek istiyorum.Araya kısa bir Bodrum tatilinin girmesi,orada izlediğim oyun ve daha sonra izlediklerim bu oyun hakkında yazmamı engellemiş.Bu güzel oyunu paylaşamadığım için kendime kızdım.Ama sizler muhakkak bu oyun hakkında gazetelerde,internette bir şeyler okumuşsunuzdur.Belki de çoktan gidip iziemişsinizdir.İzlemeyenler de bugünden sonra kendilerine fırsat yaratsın.


                            Oyun,iki kadın,iki erkek dört karekter arasında geçiyor.Dan(Şencan Güleryüz),akıllı ama talihsiz bir gazeteci.Gazetede ölüm haberlerini yazıyor.Ünlü kişiler öldüklerinde yayınlansın diye,daha onlar yaşarken hazırlanır hayat hikayeleri ve sık sık güncelleştirilir.Dan'ın görevi bu.Tesadüfen tanıştığı delişmen,sevecen ama yapışkan,garsonluktan kucak dansı dansözlüğüne her işi yapan Alice(Nilperi Şahinkaya)'ye aşık oluyor ve birlikte yaşamaya başlıyorlar.Hatta Dan,Alice'nin hayatından yola çıkarak kitap yazıyor.Kitap tanıtımı için fotoğraf çekiminde soğuk ama entellektüel portre fotoğraf sanatçısı Anna(Esin Harvey) ile tanışıyor.Dan,ikisi arasında bir türlü seçim yapamaz.Bu sırada devreye doktor Larry(Murat Han) girer.İnsanlarla alay eden bir tip.O da kadınlardan Anna ile tanışır ve evlenirler.


                            Bu dörtlü arasında geçen ilşki yumağını sıkılmadan,keyifle izleyeceksiniz.Günümüz ilişkilerinde de bir çok insanın başına gelen kararsızlık,kıskançlık,aldatma,bunalımı oyunda ki karekterlerde göreceksiniz.Aşk ve sevgi anlayışlarını,ilişkilerde ki yozlaşmayı gözler önüne serecekler.


                            Sahnelerden biri striptiz kulübünde geçiyor.Hatta Alice bir striptiz gösterisi yapıyor.Bu sahneye kadar gösterdiği doğal,gerçekci oyunculuğunu,burada da ortaya koyuyor.Yapmacıklık yok,öylesine bir sahne değil.


                            Kimi zaman düşündürüp,kimi zaman yüzlerde tebessüm bıraktıracak bir oyun.Dört oyuncu da rollerinin hakkını vermişler.Sıkılmadan izleyeceksiniz.Gitmediyseniz,biletinizi alıp en yakın zamanda gidin.

 
                            Oyunun dekorları da cuk diye oturmuş.Dekorlar ,değişimi çabucak yapılacak tarzda hazırlanmış,pratik.Nilgün Gürkan'ı kutluyorum.Geri planda da dönemin Londra'sından görüntüler yer alıyor.

                            Ben oyunu profilo kültür merkezi salaonunda izledim.Nerde,ne zaman sahnelendiğini aşağıda vermiş olduğum internet adresinden öğrenebilirsiniz.



TİYATRO İSTANBUL

YAZAN               :Patrick MARBER
TÜRKÇESİ          :Gencay GÜRÜN
YÖNETEN           :Celal KADRİ KINOĞLU
OYUNCULAR     :Murat HAN,Esin HARVEY,Şencan GÜLERYÜZ,Nilperi ŞAHİNKAYA
DEKOR                 :Nilgün GÜRKAN
KOSTÜM              :Şirin DAĞTEKİN
KAREOGRAFİ     :Mikael N.VİDHİ
IŞIK                       :Aytekin SADAY
SES                        :Cafer HEKİM
Y.YARDIMCISI   :Elif ÇELİKCAN&Rami ÇAKIR
KAMERA VE GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ  :Stephan POOK
KAMERA VE GÖRÜNTÜ Y.ASİSTANI    :Jeremy HARVEY
GÖRÜNTÜ UYGULAMA                            :Fırat GİRAYGİL
FOTOĞRAF           :Emre MOLLAOĞLU&Erhan YÜKSEL

http://www.tiyatroistanbul.com/ adresinden oyunların ne zaman nerde sahnelendiğini takip edebilirsiniz.

                            

                         

Hiç yorum yok: