26 Haziran 2013 Çarşamba

NE ZAMAN AYAK BAŞ OLDU


NE ZAMAN AYAK BAŞ OLDU





Her şey normal gittiğinde göze batan bir şey yoktur.Her şey günlük gülüstanlıktır.Bu durumda alan razı-veren razıdır.Sizin bir şey yapmanıza gerek yoktur,su yatağında yoluna devam eder.Esas iş su yatağından çıkmaya çalıştığında alacağın tedbirlerdir.Alamıyorsan zaten her şeyi eline gözüne bulaştırmışsınızdır.

O sorumluluğu her nedense kimse üstlenmez.Hemen suçlu ya da suçlular aranır.Ne yapılır,ne edilir o suçlular hemen bulunur.Hiç alakası olmasa da...

Halbuki gerekli tedbirler alınabilseydi...Çok uzağı değil bir kaç gün sonrası görülebilseydi şu an yaşananların hiç biri yaşanmıyordu.Ağızdan istenmeyen laflar çıkmamış olurdu.Yok yok söyleyen alalade bir insan değil ki...Konuşurken kelimelerin ağzından çıkmadan düşünüp ondan sonra söylemesi gerekli olan bir insan.

Başlıkta ki cümleyi geçmişte de işitmişliğim var.Eee...

Yaşadığım yıllar içerisinde şunu anladım;bizim siyasetçilerin eline çok büyük güç vermiyeceksin.O güçle birlikte bir süre sonra etrafında düşüncesini söyleyecek insan bırakmıyor.Birden bire her şeyi bilen oluyor.Yoksa ülkemiz şimdi demokrasinin en güzel yaşandığı bir ülke olmaz mıydı?Dolayısiyle demokrasinin önüne gereksiz kelimeler eklemeye gerek kalmazdı.

NOT:
Geçmişe takılı kalmış insanın geleceği olamaz...Çünkü gelecek için ayıracağı zamanı geçmişle uğraşarak harcamaktadır.


Hiç yorum yok: