25 Ekim 2013 Cuma

SALT GALATA'YI GEZDİNİZ Mİ?


EEE GEZİN O ZAMAN 





Asmalımescit'ten başlayıp,Tünel'e ve Şişhane'nin o hareketliliğinden aşağıya,Karaköy'e doğru bir yürüyüş yapıyorsanız bankalar caddesinde bulunan "SALT GALATA" ya uğramamazlık etmeyin.Muhteşem görünen binadan içeri girdiğinizde,muhteşemliğin sadece dış görüntüde olmadığını görüyorsunuz.







Yukarıdan başlayarak aşağıya doğru tüm binayı gezerek içinde istediğiniz gibi kaybolabilirsiniz.Fotoğrafçılık sanatıyla uğraşanlar bir uğrayıverin derim.Hem fotoğraf karelerini incelersiniz hem de kendi fotoğraf makinenizle güzel kareler yakalayabilirsiniz.






 Bir sürü kitap içinde kaybolmak ve uzun saatler geçirmek istiyorsanız tam yerine geldiniz demektir.Kitap ve dergilerin çoğu tasarım ağırlıklı.Para verip alamadığınız kitap ve dergilerin içine gömülüp kaybolabilirsiniz.Kitapların dışında DVD’ler de mevcut.













NOT 1:
(Aşağıdaki yazı SALT'ın online internet sitesinden alıntılanmıştır.)
SALT Galata,Fransız asıllı Levanten mimar Alexandre Vallaury tarafından Bank-ı Osmanî-i Şahane için tasarlandı ve 1892 yılında hizmete açıldı.Bina,anıtsal ölçeğinin yanı sıra ön ve arka cephelerde kullanılan neoklasik ve oryantalist mimari üsluplardaki şaşırtıcı farklılık dolayısıyla İstanbul’da benzersizdir.

Tamamlandığı günden itibaren çok çeşitli nedenlerle yapısal müdahalelere maruz kalan binanın yeniden işlevlendirme çalışmaları,Ağa Han ödüllü mimar Han Tümertekin yönetiminde Mimarlar Tasarım tarafından yürütüldü.SALT Galata, mimari çalışmalar kapsamında, binanın özgün karakterini ortaya koyacak biçimde eklerinden arındırıldı ve mekânsal kurgusu çok katmanlı programın gereksinimlerine göre düzenlendi. 

 SALT Galata,basılı ve dijital kaynakları erişime açan SALT Araştırma,219 kişi kapasiteli Oditoryum,yeniden tasarlanan Osmanlı Bankası Müzesi,çok sayıda katılımcıyla çalışmaya elverişli Atölyeler,arşiv malzemelerini gün ışığına çıkaran Açık Arşiv,Kafe ve Restoran,Dükkân ve sergi alanlarını içeriyor.

NOT 2:
ADRES
Arap cami mah. 
Bankalar Cad.No:11 
Karaköy/Beyoğlu/İstanbul 
WEB: http://www.saltonline.org 
E-Posta: salt@saltonline.org

NOT 3:
Girişlerin ücretsiz olduğu SALT Galata,salıdan cumartesiye 12:00-20:00,pazar günleri ise 10:30-18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.


NOT 4:
Bu arada tuvaletleri de çok güzel yapmışlar,söylemeden edemedim.Lavaboya bakar mısınız?


NOT 5:
Fotoğraflar bana aittir.

Hiç yorum yok: