9 Şubat 2012 Perşembe

KENDİNİ İFADE EDEMEMEK

                KENDİNİ İFADE EDEMEMEK

                Çoğu zaman çevremizde ki insanlardan ''beni anlamıyorsunuz'' cümlesini duyarız.Eğer siz,kendinizi iyi ifade ederseniz,karşınızda ki neden anlamasın?Kendinizi doğru bir şekilde anlatabilmeniz için ilk başta kendinizi iyi tanımanız gerekir.

                Yaşamımız süresince ''kendini tanımak'' olayı bitmez.Hayatımızda yaşanılan olaylar kendimizi tanımamıza yardımcı olur.Yaşanılmayan bir şey için nasıl tepki vereceğimizi bilemeyiz,biliyorum da diyemeyiz.Ancak yaşanıldığında bir yanımızı öğrenmiş oluruz.Her yaşanılan şeyin insanın kendisine katkısı büyüktür.

                 Çok sene yaşamış bir insanla az sene yaşamış insan arasında ki farkın yaşanmışlıkla alakası vardır.Çoğu zaman bunu ''tecrübe''  olarak adlandırıyoruz.Tabii ''her günü aynı geçen insan 60 yıl yaşasa ne 100 yıl yaşasa ne(Kenan Çetin)'' durumunda olan bir insandan bahsetmiyorum.

                 Hayatın içinde olmak gerekir.TV veya bilgisayar başında geçirilen zaman hayatımızdan çalınmış anlardır.Hayat dışarıda,iç içe yaşamanın bir sakıncası yok.Çünkü hayat,kişinin yaşadığı kadardır.Yaşanılan anları doldurmak ise kişinin elinde.

                 Kendinizi tanımak,çevrenizde ki insanlara doğru bir şekilde ifade etmek için hayatla sarmaş-dolaş olmak gerekir.Hayatı telafi edemezsiniz çünkü geriye dönüş yok.Yaşanılan yaşadığın kadardır.


ZAMAN

tik tak,tik tak.
saçlarımız kırlaşıp
biz yok olunca da
zaman ilerler,
bilinmeyene doğru.
tik tak,tik tak.
            (M.Yumru)

Hiç yorum yok: