2 Ekim 2013 Çarşamba

ANNE,BEN BARBAR MIYIM? 1

İSTANBUL BİENALİ

Eveeet şimdi sırada İstanbul Bienali var.13. İstanbul Bienali.''Anne,ben barbar mıyım?'' başlığıyla,Fulya Erdemci küratörlüğünde 14 Eylül Cumartesi-20 Ekim Pazar günleri arasında gerçekleştiriliyor.Ücretsiz gezebilirsiniz.

Sergi hakkında biraz bilgi edinmeniz açısından sergi kitapçığından alıntılamış olduğum aşağıdaki yazıyı sizlerle paylaşıyorum;
                                           Şair Lale Müldür'ün aynı adlı kitabından alıntılanan 13. İstanbul Bienali'nin başlığı ''Anne,ben barbar mıyım?'' Politik bir forum olarak kamusal alan fikrine odaklanıyor ve sanat ve edebiyat(özellikle şiir) ilişkisini merkezine alıyor.Aynı zamanda ''barbar'' terimiyle,''öteki'' leri anlamak için öğrenmemiz gereken veya ''gelecek dünya'' yı anlamlandırabilmek için keşfetmek zorunda olduğumuz yeni ve bilinmedik dillere işaret ediyor.Başka bir açıdan da toplum-dışı,kanun-dışı,sistemi kıran veya değiştirmeyi hedefleyenlerin dilleri:münzevilerin,devrimci,şair ya da sanatçıların.

İlk durak Oda Kule'nin hizasında ve biraz ilerisinde SALT Beyoğlu;













SALT Beyoğlu'ndan çıkıp tünele doğru yürürken hemen yolun karşısında ikinci durağım olan ARTER karşımda;







Daha fazlasını görmek için gidip gezmeniz gerek.Güzel bir etkinlik olacaktır.Tabii bunların dışında video ve film gösterileri de var.Zaman ayırın derim.


NOT 1:
Fotoğraflar bana aittir.

NOT 2:
Antrepo no.3,Galata Rum İlköğretim Okulu,ARTER,SALT Beyoğlu ve 5533,10:00-19:00 saatleri arasında pazartesi hariç diğer günler gezilebilir.5533 pazar günleri de kapalıdır.


2 yorum:

öykü dedi ki...

Teşekkurler bu güzel bılgıler ıcın

Mahmutun güncesi dedi ki...

Sanat.her zaman her şeyde keşke olsa.İlginize ben teşekkür ederim.