25 Aralık 2013 Çarşamba

GÜNLER GÜNLERİ,SANAT SANATI KOVALARKEN


HAFTASONU

Soğuk demeden evden çıktım.Kendime göre bir proğram yapmıştım,uygulamaya çalışacağım.
Koşuşturma...
Bu yılın son koşuşturması...
Hafta içi annem amaliyat için hastaneye yatacak,yanında olacağım.Bu yılı öylece bitirip yeni yıla,yeni beklentilerle kapı aralayacağım.

Her insanın yalnız kalmak istediği anlar vardır ya işte o durumdayım.Bu anlarımda yürümeyi severim.Yürümeler arasında tüm duyu organlarımı sanatla meşgul eder,düşüncelerimi sanatla dinlendirmeyi severim.Hafiflerim.Bunu hissetmemek mümkün değil.Adımlarım ne kadar hafif ve adeta uçar gibi oluyor.


Hem dinlenme hem de tiyatro öncesi Özsüt'e uğrayıp sade Türk kahvemi keyifle içiyorum.Kahve keyfinden sonra kendimi kalabalığa bırakıp kısa bir süre de olsa içerisinde kaybolmak istiyorum.
Kayboluyorum...
Ayaklarım beni,tanıdığı yer olan küçük sahneye götürüyor."Kalpak" oyununu izleyeceğim.Bilet almama neden oyunculardan birinin Suna Selen olmasıydı.Oyun hakkında hiç bir bilgi edinmeksizin balıklama atlamıştım.Aldığı büyük büyük alkışları hak etti diyorum.

Tiyatro çıkışı dudaklarımın yayıldığını hissettiğim bir yüzle kendimi kalabalığın akışına tekrar bırakıyorum.Kitap-kafelerden kalabalığın uğultusuna karışan müzikler eşliğinde yürüyorum.Tanıdık bir sokağın yanından geçerken hemen oraya yöneliyorum.Biraz yürüdükten sonra her zaman geldiğim Akademililer Galeride"Kağıt işler" isimli bir karma serginin içinde buldum kendimi.











Gezecek galeri çok ama asmalımescitte sofyalı sokakta bulunan Otta'ya karnımı doyurmak üzere tünele doğru yürüyorum.Tam köşe başında Ziraat Bankası Tünel Galeri var.Ressam Serdar Toka ve Mehtap Pazarlıoğlu Bingöl'ün resim sergilerini de geziyorum.






Şimdi sıra İkincikat'ta "süpriz" oyununu izlemeye geldi.Bu mekanda izleyeceğim son oyun.Bina butik otel olacakmış.Yeni yılla birlikte İkincikat,yok artık.Tabii ki İkincikat-karaköy ve Sekizinci kat devam ediyor.Eski ve yeni oyunlar buralarda sahnelenmeye devam edecek.


Tiyatro çıkışı kendimi hem kalabalığa hem de gecenin karanlığına bıraktım.Ara sokaklarda güzel bir pub'a girip farklı bir marka bira istiyorum.Tadı hoşuma gitti ve aynı birayla devam ediyorum.Gece yeni başlıyor,sabaha daha çok var.Buradan sonra gideceğim yere karar veriyor ve gecenin karanlığında kayboluyorum.
İyi eğlenceler...

....
....




Uyanmam öğle saatlerini buldu.Doğruca Profilo Kültür Merkezine (Profilo Alış-Veriş AVMde) gittim.Tiyatro Kare'nin "Müziksiz evin konukları" oyunundan önce kafede güzel bir kahvaltı keyfi yaptım.Daha sonra da oyunu zevkle izledim.Bu yılı tiyatro açısından bu oyunla noktalıyorum.
Oyun sırasında rahatsız olduğum bir hususuda belirtmek istiyorum;Oyun esnasında telefonlarına bakan izleyiciler,karanlıkta telefon ışığının diğer izleyicileri rahatsız ettiğini bilsinler.İzleyiciler bu konuyu bir düşünsünler derim...


Evime gitmek arzusuyla haftasonumu burada noktalıyorum.

NOT :
Fotoğraflar bana aittir.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

guzel bir yasam bicimi;sanatsiz bir dunya cok sikici ve cekilmez;zeki birey olabilmek sanatla mumkun olabiliyor,basarilar diliyorum,

Mahmutun güncesi dedi ki...

Teşekkür ederim.Düşüncenize katılıyorum.

özii dedi ki...

Öncelikle annenize acil şifalar. Geçmiş olsun. Sağlık en önemlisi...
Tiyatro keyfinize hayranim bu arada. Güzel bir kaybolus güzel bir buluş aslında. ...

Mahmutun güncesi dedi ki...

Annemin amaliyatı güzel geçti,gayet iyi.Güzel dileğiniz için teşekkür ederim.
Herkesin kendinde keşfettiği kayboluşları vardır muhakkak.