9 Mart 2014 Pazar

BODRUM'DA BİR KAÇ MEKAN


BODRUM'DA BİR KAÇ MEKAN


Yaz-kış tatillerimde,bazen haftasonu bazen de kaçışlarımda hep gittiğim yer,sevdiceğim Bodrum'dur.


Soğuk ve yağmurlu İstanbul havasından güneşli ve ılık Bodrum havasıyla buluşmak...Hafiflemek...Gözleri ışıl ışıl etmek...Mutlu olmak...Duyguların hoş bir şekilde çılgınca birbiriyle dans etmesi...


Otelim barlar sokağında (Gözen Butik Otel) .Barlar sokağında kimi dükkanlar kapalı kimisi tadilatta kimisi her daim açık.Merkez,gündüzüyle-gecesiyle yaz-kış kalabalık.Tabii kış kalabalığı,yazla kıyaslanmasın.
Her daim bir festival vardır.
Konser,sahnelenen bir tiyatro oyunu,sergiler...
Etrafın keyfini çıkartarak kimseye çarpmamaksızın yürüyüşünüzü yapabilirsiniz.Bangır bangır bağıran rahatsız edici müzik yok.Sadece geceleri kışın da canlı müzik yapmaya devam eden yerlerin yanından geçerken gümbür gümbür müzik sesi duyuyorsunuz.İçerisinin boş olduğunu düşünmeyin,kalabalık.

Bu gidişimde sürekli gittiğim yerlere bir kaç yer daha ekledim;

PANNONİCİA JAZZ CLUB;



Marina Yat Clubün önündeki yoldan devam edin köşeyi döndükten bir süre sonra sağa dönün ve devam edin,sol kolunuzda bu şirin club'ü göreceksiniz.O yola devam ettiğinizde Gümbete giden anayola çıkıyorsunuz.Sağa devam ederseniz benim gibi Bodrum'un güzel,dar sokaklarına ve şirin,bahçeli güzel evlerine rastlar,Bodrum'a bir daha hayran olursunuz.Yürürken de bilmem benim gibi belki bir ev hayaline dalarsınız.Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız,güzel kareler yakalayacaksınız.

MEYHANECİ AGOP'un yeri BODRUM MEYHANESİ;



Barlar sokağında yürüyüş yaptığınızda muhakkak göreceksinizdir.Üst katta hoş,güzel,deniz manzaralı bir meyhane (Cafe Delmar'ın üstü) .Canlı müzik eşliğinde ortamın keyfini çıkarıyorsunuz.Eski yeri Kumbahçe'de Gözegir Oteldeydi (Leman Kültür'ün yanı) .Ama şimdi yıkılmış,yerine ne yapılacaksa artık.
Meyhaneci Agop,her konuğuyla olduğu gibi sizle de ilgileniyor,oturuyor,sohbet ediyor,bir müzik aleti çalarak fasıla eşlik ediyor.Güzel bir mekan.

LEMAN KÜLTÜR;



Barlar sokağından Halikarnas Disco'ya doğru yürüyüş yaptığınızda Kumbahçe'de karşınıza çıkacaktır.Güzel bir mekan.Deniz manzarası kahvaltınızı yaparken veya yemeğinizi yerken size eşlik edecektir.

Bu üç mekanı,sürekli gittiğim mekanların arasına kattım.Pannonicia jazz club'e ilk gittiğimden fotoğraf çekmekten ziyade keyfini çıkarmaya çalıştım.Merkezde olmasına rağmen yürümekten ziyade arabayla gitmek sizi yormuyacaktır.Yürümek isterseniz de hoş,güzel ara sokakları ve bu sokaklarda bulunan şirin evler sizi karşılayacaktır.

NOT :
Pannonicia jazz club fotoğrafları aşağıdaki internet sitesinden alıntılanmıştır.Diğer fotoğraflar bana aittir.


Hiç yorum yok: