31 Ekim 2013 Perşembe

''BEKLEME SALONU'' OYUNUNA DAİR...


BEKLEME ODASI


Salona girdiğimizde iki erkeğin bir masa etrafında bir şey beklercesine aralarında bir konuşma geçmeden oturduklarını görüyoruz.Yerlerimize oturduktan sonra biz de beklemeye başlıyoruz.


Bu bekleme süresince oyuncuları başından ayağa güzelce inceleme olanağı buluyorsunuz;Ayak sallamalar,parmak oynatışlar,dergilere göz gezdirmeler,cep telefonuyla oynamalar...Tek-tük konuşma olduğunda kısa yanıtlar ardından uzun bir sessizlik...Böyle durumları "ben de yaşadım" diyerek içinizden geçiriyorsunuz.


İlk başta anlamadığınız şeyleri oyun ilerledikçe yerine koyabiliyorsunuz.Aynı amaçla buraya gelmişler.Efendi efendi oturup tek-tük konuşurken karşılarına çıkan bir engel sonucu bu üç insan,nasıl değişiyor tanık olacaksınız.Bilmeceler,şiddet...


Kafamın bir köşesine yerleşmiş sahne;karanlıkta bağrışmalar...Işıklar yandığında ise üzerini düzeltmeye çalışan kadın,tanıdığı bir insan tarafından uğradığı davranış yüzünden yaşadığı çaresizlik,hiçlik,çöküntü...İçimize işlercesine yaşattı.Üzüldüm...Sanırım bu durum dünya döndükce devam edecek.


Oyuna gidin ve üç insanın bir oyunu kazanmak için neler yapabileceğine tanık olun.Üçündeki değişime kendi gözlerinizle şahit olun.

BEKLEME SALONU

KUMBARACI50

YAZAN-YÖNETEN:Yiğit SERTDEMİR
OYNAYANLAR:Beyti ENGİN,Sevinç ERBULAK,Yiğit SERTDEMİR
DEKOR TASARIMI:Ebru GÖZDAŞOĞLU
TEKNİK TASARIM:İhsan DEHMEN
FOTOĞRAF:Yücel KURŞUN

Tek perde/60 dakika

NOT 1:
Bu oyun,geçen sezonun izlediğim son oyunuydu.Saat 15:00 de Kumbaracı50 de oyunu izleyip akşam tatilim için yola çıkmıştım.Yazdığım küçük notları biraraya getirip yazamamışım.Çünkü hemen arkasından "gezi parkı" olayları patlak vermişti.Şimdi o notlarımı birleştirerek yukarıdakileri yazdım.Gerçi bu sezon farklı yorumla sahneleceğini  duymuştum.Bir daha gidip izlemek gerek.


NOT 2:
Fotoğraflar tiyatronun kendi sitesi olan 
http://kumbaraci50.com/ 
internet sitesinden alıntılanmıştır. 


ADRES

Kumbaracı Yokuşu 
No:50 Kat: 2 Beyoğlu/İstanbul 

Kumbaracı50 gişeTlf.:212 243 50 51
Pazartesi–Cuma saat 16:00–Oyun saatine kadar
Cumartesi oyundan 3 saat önce açılmaktadır.
Pazar saat 14:00-18:00

Bilet tam 40TL,indirimli 25Tl

532 255 55 80 (bilgi:Gülhan Kadim) 

Biletler Biletix ve Kumbaracı50’de 


ULAŞIM

İstiklal caddesi üzerinde Taksim’den Tünel’e doğru giderken sol kolda Richmond Otel’den sonra,Kumbaracı Yokuşu’nu indiğinizde sol kolda kumbaracı50 tabelasını göreceksiniz.

Araçla;Taksim’den Odakule istikametine girdiğinizde Asmalımescit tarafına dönün, İstiklal caddesine çıktığınızda Kumbaracı yokuşuna girmiş olacaksınız.

Otopark:Aracınızı Tepebaşı TÜYAP kapalı otoparka,Minare Sokak üzerindeki otoparka veya Kumbaracı Yokuşu üzerindeki otoparka bırakabilirsiniz.

2 yorum:

ekinushobi dedi ki...

Sevinç Erbulak'ı çok severim. Eminim güzel bir oyundur. Yazılarınız çok bilgi verici oluyor. teşekkür ederiz :)

Mahmutun güncesi dedi ki...

Güzel bir oyundu.Bu sene zamanıma uyarsa bir daha gitmeyi düşünüyorum.Farklı yorumlandığını okumuştum.Arada ki farkı görmek istiyorum.Pişman olmazsınız.