15 Mart 2014 Cumartesi

DÜŞÜNDÜKLERİM 2


PARALEL DEVLET


''Paralel Devlet".
Son günlerde çokca duyduğumuz bir terim.Olumsuz ne varsa hepsini içinde barındırdığı söyleniyor.Evlere içinde para bulunan kutuları  bu yerleştirmiş,insanları tutmuş kolundan içeriye atmış,ülkeyi bu yönetmiş...Falan filan.
Bunlar söylenirken şunu düşünmekten kendimi alamıyorum;
Peki her şeyi "Paralel Devlet" yaptıysa,seyreder şekilde o koltukta öylece oturuldu mu?O koltukda bir seyirci olarak oturulup senelerce bahsedilen yapı her şeyi yaptıysa bundan bahsedilirken hiç mi rahatsız olunmuyor.Bu,koltuğunuzda öylece oturdunuz demektir.Gerçek demokrasinin yaşandığı bir ülkede bir başbakan meydan meydan dolaşarak bunu anlatamazdı.Çünkü,etrafında olanlara sadece seyirci kaldığı için çoktan istifa etmiş olurdu.

Peki gerçekten böyle bir yapı varsa neden hâlâ yargıya baş vurulmadı diye aklımdan geçmiyor değil.Belgeleri yakında deşifre edeceğiz diyor.İyi ya belge varsa yargıya ver gerekeni yapsın.

Bilemiyorum,hemen çözümlenecek şeyleri çözümsüz hâlâ getiren insanın yine kendisi diye düşünüyorum.Son günlerde yaşanan tüm olayları bir düşünün...Konuşulacağı yerde gereken yapılsaydı,gerçekler gün ışığına çıksaydı şimdi söylenen bir çok şeye gerek bile kalmazdı.

Adalet,herkes için olmalıdır.
İnsan ayırmamalıdır.

2 yorum:

özii dedi ki...

Adalet tarafsız olmalı, suçu görmeli üstünü örtmemeli...

Mahmutun güncesi dedi ki...

Evet ama öyle olmadığını görüyoruz.Bu da adalete olan güveni sarsıyor.